vergoedingen-hoofd
vergoeding-brillenglazen-subtabs-1

Vergoeding brillen 2017

Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u veelal een deel van de kosten voor brillen declareren bij uw zorgverzekeraar. De vergoedingen voor brillen zijn in 2017 redelijk hetzelfde gebleven. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt met de vergoedingen per zorgverzekeraar.

In onderstaand pdf-bestand kunt u zien of u recht heeft op een vergoeding en hoeveel de vergoeding van uw zorgverzekeraar bedraagt op jaarbasis. Deze lijst is bedoeld als eerste indicatie. Voor de exacte dekking verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis of kom even langs in onze winkel. Wij helpen u graag!

Overzicht vergoedingen brillen

Zorgvergelijker Consumentenbond

Met de zorgvergelijker van de Consumentenbond kunt u heel eenvoudig zorgverzekeringen, voorwaarden en premies met elkaar vergelijken. De wijze waarop de vergoeding wordt uitgekeerd kan per zorgverzekeraar verschillen. De één vergoedt bijvoorbeeld maximaal €100 per 3 jaar. De ander één keer €100 per drie jaar. In het eerste geval kunt u binnen drie jaar twee rekeningen declareren van €50. Bij de tweede verzekeraar niet. Als u daar in het eerste jaar een rekening van €50 declareert, kunt u in de resterende twee jaar niets meer indienen.

Het opvragen van deze gegevens is vaak erg onduidelijk. Daarom kunt u op de website van de Consumentenbond de verschillende verzekeringen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Naar zorgvergoedingvergelijker

vergoedingen brillen naast artikel

Top